My nie sprzedajemy czekolad. Otwieramy przed ludźmi świat pasji i emocji zaklęty w kostkach czekolady, które muskając delikatnie podniebienie, przenoszą ludzi do magicznej krainy Andów. |
Zdjęcie zespołu |
Czekoladowy zespółŻycie jest za krótkie, by jeść kiepskie produkty. A działając w tej branży od lat wiemy, że dyskontowe półki wręcz uginają się pod ich ciężarem. Łączymy doświadczenie, wiedzę oraz prawdziwą miłość do prawdziwych produktów, czego efektem jest Sopocka Manufaktura Czekolady i Oleju. |
Zdjęcie Marthy |
Historia naszych produktów jest rodem z bajki. Rozpoczyna się za górami, za lasami, a dokładniej w Ekwadorze...To tam pierwsze kroki stawiała nasza ekspertka od mieszanek - Martha Coello Morales. Rodzina Marthy od pokoleń uprawia kakao na żyznych glebach Ekwadoru. Gleby te rodzą najlepszą odmianę kakao, czyli Nacional Arriba - pamiętającą najstarsze rdzenne plemiona. Wuj Marthy - Alberto Coello to nie tylko rodzina. To również nasz zaufany dostawca ziaren, które uprawiane są na prywatnej i przekazywanej z rąk do rąk plantacji w prowincji Los Rios w okolicach miasteczka Vinces w Ekwadorze. |
Zdjęcie z Luisem Amado |
Południowoamerykański temperament to szczególna, ale nie jedyna cecha ludzi mieszkających u stóp majestatycznych Andów. Są to bowiem osoby obdarzone ogromną subtelnością, która przekłada się na niespotykaną nigdzie indziej dbałość o każde ziarenko kakao.Z czystym sumieniem możemy powiedzieć, że ręczymy za jakość naszej czekolady, ponieważ znamy źródło jej wyjątkowego smaku i aromatu. Każda z naszych czekolad jest sygnowana plantacją, z której pochodzi ziarno kakao, a w procesie rzemieślniczej produkcji wykorzystujemy techniki światowego eksperta od tworzenia pralin i czekolad - Luisa Amado. |
My nie sprzedajemy oleju. Naszą wizją jest dostarczanie klientom gwarancji, że wyciskamy z nasion maksymalny potencjał składników aktywnych i zamykamy go w butelkach, które z pełnym przekonaniem mogą stanowić uzupełnienie, jak i podstawę prozdrowotnej diety. |
Zdjęcie zespołu |
Płynnie ku zdrowiuPłynne szczęście to dość enigmatyczne hasło, które doskonale oddaje naszą wizję produkcji prozdrowotnych olejów z upraw organicznych. Nasze doświadczenie sięga 12 lat pracy nad tłoczeniem olejów pod okiem najlepszych europejskich specjalistów. Fundament tej wiedzy powstał w Amsterdamie ponad dekadę temu, a od 3 lat dojrzewa on w Polsce i skupia się na olejach prozdrowotnych, w którym prym wiedzie wyrób na bazie czarnuszki. |
Zdjęcie z produkcji |
W produkcji wykorzystujemy wyłącznie nasiona z upraw organicznych i sygnowanych certyfikatem.Nie używamy półśrodków i nasion uprawianych konwencjonalnie tj. na produkcję masową. Przykładamy wiele starań do tego, by źródło prozdrowotnych nasion, było najwyższej jakości. Dlatego w produkcji wykorzystujemy egipskie nasiona czarnuszki, a nie te tańsze z Syrii czy Indii. Ziarna do innych olejów pozyskujemy z certyfikowanych, polskich upraw ekologicznych. |
|
Efektem pracy skupionej na jakości jest fakt, że nasze oleje były kilkukrotnie bestsellerami na pierwszej pozycji platformy Amazon i zyskały uznanie klientów na rynkach:Hiszpanii, Norwegii, Estonii, Francji, Austrii, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii, Finlandii, Australii, Japonii, Włoch czy Zjednoczonych Emiratów Arabskich. |
Nasz zespół |
||
Tomasz Siciński Koneser i certyfikowany degustator czekolady. | Martha Coello Morales Z pochodzenia Ekwadorka, od pokoleń związana z uprawami kakao, a prywatnie żona Tomasza. | Nasi pracownicy to wyspecjalizowani cukiernicy, którzy wykonują nasze produkty z miłością do swojego zawodu i pełnym zaangażowaniem. To oni są sercem naszej produkcji i decydują o tym, jakie smaki i kształty będą mieć nasze wyroby. Bez ich pasji i zaangażowania nie bylibyśmy w stanie dostarczać naszym klientom wspaniałych smaków i aromatów, które nas wyróżniają na rynku. |
Premium i smak u nas idą w parzeDziękujemy, że wybrałeś smak, który wodzi na pokuszenie. Wyznajemy zasadę, że kosztowanie może być kunsztowne, dlatego cieszymy się, że wybierasz oryginalne i sprawdzone produkty. |